Toi toi ouwe-syl

Toneelvereniging

Regisseuse.


Door het bestuur van "Toi Toi OuweSyl " is mij gevraagd om me aan jullie voor te stellen.

Mijn naam is Pieta Machiela- Nicolai , ik ben getrouwd met Dirk en samen hebben we 2 kinderen Nanet(22) en Aaron(17).

Al op mijn 18e kwam ik bij 'het toneel' terecht , als souffleuse en grimeuse bij toneelver. T.O.G. in St.Jacobiparochie en al het 2e jaar stond ik als speler op het toneel en ik was gelijk verslaafd !  Na zeker 25 jaar gespeeld te hebben (met nog wat uitstapjes bij losse producties) en het volgen van enkele theatertrainingen, ben ik uiteindelijk ook gaan regisseren . 

Eerst ontstaan als noodgreep omdat de vereniging zonder kwam te zitten maar al gauw merkte ik dat dit ook wel echt mijn 'ding' is . Want wat vind ik het leuk om dit te doen ! Eigenlijk vind ik alles rond toneel super leuk om te doen .....

Het sminken doe ik ook al vanaf 1988 , toneel, feesten, Sint & Pieten en 't Sprookje ed...  Dit jaar regisseer ik ook het Sprookje in St.Annaparochie. Toen ToiToi Ouwesyl mij vroeg als regisseuse , heb ik gelijk JA gezegd ! Het kwam op het juiste moment want de vereniging in St.Jacobiparochie was helaas gestopt. Ik had er gelijk heel veel zin in want doordat ik de ploeg van Ouwesyl al vaak had zien spelen wist ik dat er veel talent zit.... Mijn handen jeukten om met deze ploeg aan de gang te gaan !

Natuurlijk moet je eerst over en weer even aan elkaar wennen, gelukkig klikte het en zat dat wel snel helemaal goed ! 

Ik probeer het beste uit de spelers te halen , hen positief te coachen en te prikkelen om zo tot een mooi type te komen en 'n prachtige voorstelling neer te zetten . Vorig jaar (mijn debuut bij Toi Toi) hebben we 't stuk "Wat 'n skrik" gespeeld hiermee hadden we veel succes !  En nu zijn we druk aan het repeteren met het stuk "'n goeie kammeraat en collega" dat we in januari 2018 voor het voetlicht zullen brengen. Het repetitie proces is al weer gezellig en we zien 't stuk en ook de spelers in hun rol groeien. We  streven ernaar om er weer wat moois van te maken met elkaar  zodat we het publiek weer 'n fantastische avond kunnen bezorgen !! Tot ziens !! 

vr.gr. Pieta